Skip to content

De installatie

Wat kunt u verwachten?

Een paar uur investeren, jarenlang profiteren.

Kiest u ervoor om zonnepanelen te huren? Hartstikke mooi! Onze planner belt u binnenkort op om twee afspraken te maken: de schouw en de installatie. Hieronder leest u wat u kunt verwachten.

Installatie van zonnepanelen

Schouw

Wij komen langs om te kijken

De eerste afspraak is voor de schouw en  duurt ongeveer een uurtje. De schouw is meestal een aantal weken vóór de installatie.

Onze monteur komt volgens afspraak bij u langs om de installatie met u door te nemen. De installateur kijkt hoe de kabels van de zonnepanelen naar uw meterkast het best kunnen lopen. Dit doet hij in overleg met u. 

Zijn jullie het eens geworden? Dan ondertekent u het schouwrapport. Zo weet u waar u aan toe bent tijdens de installatie.

Installatie

In een halve dag geregeld

Tijdens de installatie plaatsen onze installateurs de zonnepanelen met een steiger op het dak. We bevestigen de zonnepanelen op een metalen constructie, die we stevig verankeren. We willen zeker weten dat de zonnepanelen goed vastzitten.

Onder de zonnepanelen maken we de omvormers vast. We boren een gaatje in uw dak voor de bekabeling naar uw meterkast toe. Uiteraard sluiten we dit weer keurig en waterdicht af.

Dan begint het werk in uw woning.  en elektriciens  trekken de kabel door naar uw meterkast. Dit doet de installateur zoals met u is afgesproken tijdens de schouw. We werken de kabel netjes weg. In uw meterkast plaatsen we een opbrengstmeter. We sluiten de kabels aan op de groepenkast. De monteur controleert de installatie zorgvuldig. Werkt alles naar behoren? Dan krijgt u direct uw eigen duurzame zonnestroom!

Oplevering

U hoort van ons binnen 4 weken

In de weken na de installatie kijken wij van afstand, via onze systemen, of de panelen stroom opwekken en doen wat ze moeten doen. Is dit allemaal in orde? Dan ontvangt u nog een bevestigingsmail. 

Wij melden de zonnepanelen aan bij de netbeheerder. U kunt het maandelijkse voorschotbedrag bij uw energieleverancier omlaag laten zetten.

Wij blijven de zonnepanelen op afstand monitoren zolang u ze heeft. Is er een storing? Dan zien wij dat. We nemen contact met u op om de storing te verhelpen. 

Heeft u nog vragen?

Bel of mail ons

020 - 723 92 92

ma – do 09.00 – 20.00 uur
vrijdag: 09.00 – 17.30 uur