Skip to content

Besparen?

Reken maar!

Geld besparen met duurzame stroom.

Huurt u een eengezinswoning van Woonwaarts en heeft u een aanbod voor zonnepanelen ontvangen? Dan kunt u binnenkort geld besparen met duurzame stroom van eigen dak. Hoe de besparing werkt, ziet u in onderstaand rekenvoorbeeld met 6 zonnepanelen.

Dit rekenvoorbeeld is gemaakt op basis van een stroomprijs van € 0,30 per kWh. Dit is de gemiddelde stroomprijs voor groene stroom bij de drie grootste energieleveranciers, Vattenfall, Eneco en Essent.  U kunt uw eigen stroomtarief opvragen bij uw energieleverancier. Ook rekenen we met een gemiddelde stroomopwek. Het kan zijn dat zonnepanelen op uw dak meer of minder stroom opwekken.

De rekensom

Tip: kijk naar uw stroomtarief
De voorbeeldberekening is gemaakt met een stroomprijs van € 0,30 per kWh. Het kan zijn dat u een lager energietarief betaalt, omdat u bijvoorbeeld al lang klant bent bij uw leverancier.

Wilt u dat wij met u meerekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

  • U huurt 6 zonnepanelen via Woonwaarts. Hiervoor betaalt u € 18,00 per maand, dus € 216 per jaar. 
  • 6 zonnepanelen leveren gemiddeld elk jaar 2141 kWh aan stroom. Bij uw energieleverancier zou u € 642 voor 2141 kWh betalen (2141 x € 0,30).
  • Dat scheelt per jaar dus € 426 (€ 642 – € 216).

Verbruikt u meer stroom dan de panelen opwekken? Dan koopt u de rest van de stroom die u nodig heeft gewoon van uw energieleverancier. Verbruikt u minder stroom dan de panelen opwekken? Dan kan uw besparing iets lager zijn dan in bovenstaand voorbeeld. 

Vraag een gratis adviesrapport aan om te zien hoe de berekening voor u werkt!

Heeft u nog vragen?

Bel of mail ons

020 - 723 92 92

ma – do: 09.00 – 20.00 uur
vrijdag: 09.00 – 17.30 uur